Unna dig en bra hudvårdsrutin när du tränar

Unna dig en bra hudvårdsrutin när du tränar

Träning har en direkt föryngrande effekt på din hy. Du kan få en pigg hudton och minskade hudbesvär men för att resultatet ska bli bra är det viktigt att du vårdar din hud efter träningspasset samt morgon och kväll. Att investera i riktigt bra hudvårdsprodukter kommer du att må bra av. Du behöver inte spendera någon längre tid framför spegeln på morgonen eller kvällen för att du ska få bra resultat. Om du vill ha bra kvalitativa hudvårdsprodukter med det bästa tänkbara ingredienserna ska du kolla in Medik8 som har skräddarsydda produkter för specifika problem som pigmenteringar, fina linjer och akne. Deras produkter kommer dessutom i miljövänliga förpackningar, allt för att minimera påverkan på miljön.

Tvätta alltid ansiktet efter ett träningspass

Det viktigaste för hyn är att du rengör den ordentligt efter varje träningspass. När du tränar utsöndras en hel del slaggprodukter, gifter och salter. De sätter sig på huden. Om du använder makeup och har det när du tränar finns det en risk att de täpper igen porerna. Därför kan det vara bra att ta bort sminket innan du tränar. Om du inte gör det är det bra att ha en bra rengöringsrutin efter träningen. Tänk på att använda en ansiktsrengöring som är anpassad efter din hudtyp. Om du har dålig hygien efter träningen kan det vara en bidragande orsak till akne. Tänk på att inte ta dig själv i ansiktet allt för mycket när du tränar eftersom du förmodligen har en massa smuts och bakterier på händerna, speciellt om du tränar på gym.

Att svettas är en mini-ansiktsbehandling

Träning ökar blodcirkulationen och därigenom ökar näringstillförseln till huden vilket ger produktionen av kollagen en knuff. Du rensar även ut slaggprodukter när du tränar vilket är positivt för huden. Att träna och svettas är som att ge dig själv en mini-ansiktsbehandling eftersom porerna öppnas och svetten driver ut smuts från porerna. För att undvika akne på rygg, nacke och bröst är det också viktigt att du duschar direkt efter och använd gärna löst sittande plagg som andas. Det är inte bara ansiktet som du ska tänka på när du tränar. Använd gärna en återfuktande lotion till kroppen efter duschen. Genom att använda rätt hudvårdsprodukter till hela kroppen efter ett riktigt svettig träningspass kommer du hjälpa huden att återhämta sig.