Så får du mer möbler för pengarna

Så får du mer möbler för pengarna

Det är kul att möblera hemmet och det är minst lika roligt att göra det med nya möbler. Faktiskt kan det vara så inspirerande med nytt att man söker kicken igen och igen, särskilt efter att man bläddrat igenom Elle Decoration, Plaza Interiör eller Sköna hem. I den här artikeln tipsas du om hur du får mer möbler för pengarna och hur du därmed kan stanna kvar i den glada inredningsbubblan ännu längre.

Ta till vara möblerna du redan har

Efter en stunds pyssel blir gamla möbler som nya. Därför är det en bra idé att ta till vara möblerna du redan har, åtminstone vissa av dem. Se dig omkring, säkerligen har du någon pjäs som du kan försköna med till exempel en gnutta färg? Att måla om och ge möbler nya ben eller beslag är enkla omgörningssätt som ger fina resultat.

Om du är ännu pyssligare än så kan du även göra nya ytor av bland annat mosaik – krossa loppade porslinstallrikar för att skapa egen mosaik – och trästickor. Kanske har du sett de populära trästickorna på Biltema? Av dessa kan du kreera snygga fiskbensmönster på bordsskivor.

Investera i ett tidlöst möblemang

Mer möbler för pengarna, paradoxalt nog kan det bästa sättet vara att investera i ett tidlöst möblemang. Kanske rent av i någon av designmöblerna du hittar i utbudet på Boconcept eller i en annan möbelbutik på nätet. En designmöbel är alltid lite dyrare, men då den oftast är skapad med största omsorg kan den i längden bli billigare.

Det räcker egentligen med en speciell möbelpjäs för att hela rummet ska få ett lyft. Mixa därför dyrt och billigt eller nytt och gammalt för att göra inköpen snällare mot plånboken. Om du har en möbel du verkligen älskar kan du behålla den som ett blickfång och successivt byta ut den övriga inredningen.

Inspireras av experternas stylingknep för att se hur du kan gå tillväga när du skapar ditt drömhem för en rimlig slant.

Förnya inredningen med textilier

För de allra flesta finns det en ekonomisk gräns för hur ofta man kan förnya hemmet. Byta ut möblerna är inget man har råd att göra vart och vartannat år. Om inredningslusten ändå spritter i kroppen och du längtar efter lite nytt, finns det ett överkomligt knep. Genom att byta ut textilierna kan både en möbel och ett helt rum kännas som nygjort.

Ge IKEA-möbler en makeover

När man ska köpa nya möbler är och förblir IKEA ett billigt alternativ. Det fantastiska med IKEA-möblerna är att många av dem är som blanka tavlor. Du kan enkelt modifiera möbeln med hjälp av färg, ben och knoppar. Om du söker på ”IKEA-hacks” på nätet får du upp mängder av idéer för hur du kan skapa något unikt av något så vanligt som exempelvis Billy-bokhyllan.