Ordna en temafest med maskerad

Ordna en temafest med maskerad

Känns höstrusket lite väl deppigt och mörkt? Då kan en fest vara på sin plats. Varför inte slå på stort och ordna en temafest med maskerad? Det blir en riktig ljuspunkt i mörkret. Här berättar vi hur du ska gå tillväga.

Bestäm ett roligt tema

För att kunna ordna en temafest behöver du förstås ett inspirerande tema. Det finns massor att välja bland. Några är kändisar, superhjältar, skräck, 80-tal eller Star Wars. Oavsett vad du väljer kan du dock vara säker på att hitta maskeradkläder som passar på Partykungen. Här finns verkligen allt du behöver för att kunna klä ut dig. De har även en rad olika partytillbehör som förgyller festen lite extra. När du väl har kommit fram till ditt tema är det roligt att låta dekorationer och mat på festen vara enligt temat. Vill du ordna en halloweenfest är pumpor, spöken och spindelnät givet. Här kan du förresten läsa mer om hur du ordnar ett halloweenfirande som är coronasäkert.

Låt inbjudan skvallra om temat

För att få en riktigt härlig känsla kring festen är det bra om du lägger lite extra tid på inbjudningskorten. Gå loss med papper, sax och lim och skapa kort som skvallrar om temat. På så sätt kan dina gäster få en känsla för vad de har att förvänta sig av festen. Tänk också på att skicka ut inbjudningarna i god tid. På så sätt har dina gäster mer tid på sig att rensa i schemat, skaffa barnvakt och så vidare.

Ordna en buffé eller beställ catering

Oroar du dig lite över maten på festen? Då är det absolut bekvämaste att antingen beställa catering eller fixa en buffé. Med en buffé kommer du runt problemet med bordsservering eftersom dina gäster tar maten själv. Bra buffémat är till exempel olika pajer, bröd med goda röror, pastasallader och plockmat, till exempel oliver, frukt och kallskuret. Med andra ord behöver det inte vara så svårt att ordna en smakrik och god buffé alldeles själv.

Ett bra råd när du ska ha fest är att inte krångla till det med maten för mycket. Risken finns då att du blir fast i köket och missar att umgås med dina gäster.