Börja träna

Börja träna

Det finns flera anledningar att börja träna: du förbättrar din fysik, blir piggare och kläderna sitter snyggare. Det svåraste kan ibland vara att helt enkelt komma igång med träningen.

Hitta inspiration

Om du vill komma i form kan det vara smart att börja med att hitta inspiration: börja läsa träningstidningarna Aktiv Träning och i Form. Du kan också gå in på YouTube och titta på inspirationsfilmer. Personer som har lyckats gå från soffan till att springa ett maraton eller gå ner 100 kilo.

Träna på gym

Ibland kan det underlätta att köpa ett gymkort eller ett kort till ett fitnesscenter för att komma igång. Då har du gjort en investering och du vill ju inte förlora pengarna. Det passar dig som vill träna tillsammans med andra och gärna tränar inomhus. Naturligtvis kan du också träna enskilt på ett gym, som att stå på ett löpband eller en crosstrainer med musik i öronen. Behöver du gå ner i vikt är det smart att skaffa ett gymkort för att bygga muskler, då muskler ger ökad förbränning.

Träna på egen hand

Det är också många som föredrar att träna på egen hand. Det första du kan göra är att börja promenera varje dag. Det är ett bra sätt att bygga upp muskler och kondition. Lågintensiv träning som promenader är också väldigt bra om du vill gå ner i vikt. Om du hellre joggar är det förnuftigt att inte sätta igång för snabbt. Då kan du få problem med knän eller fötter, särskilt om du väger lite för mycket.