Leva off grid – går det?

Leva off grid – går det?

Har du hört talas om trenden att leva off grid? Att leva utan för det moderna försörjningsnätet och klara dig på egen hand.

Leva off grid

Det har blivit en trend att försöka leva off grid. Alltså att leva utanför elnätet och den moderna infrastrukturen. Använda ved för uppvärmning av huset, få ström via solceller och hämta upp vatten från brunnen. Det passar dig som älskar praktiska utmaningar och är trött på ekorrhjulet och det digitaliserade samhället. I Sverige finns det inte så många som lever off grid, men du kan hitta mycket inspiration från USA. Däremot finns det många som har sommarstugan off grid. Flera personer som lever off grid får faktiskt en inkomst genom att göra en YouTube-kanalen om just sin annorlunda livsstil.

Bo på landet

Om du längtar efter att leva off grid kan det vara klokt att börja med att flytta ut på landet om du bor i en stad. Att bo på landet kräver i sig att du måste ta stort eget ansvar, och hitta praktiska lösningar i din vardag. Läs också tidningen Land som kan ge goda lösningar för både solceller, borrning av egen brunn och annat som både lantlivet och off grid-livsstilen kräver.