Gör en lyxig tårta med snygga dekorationer

Gör en lyxig tårta med snygga dekorationer

Vem älskar inte tårta? Kanske brukar du bege dig till ett konditori när det är dags att fira med tårta, men visste du att det är enkelt att fixa en snygg tårta själv? Allt du behöver är tålamod och dekorationer. Här berättar vi hur du gör.

Köp färdiga dekorationer

Att baka en egen tårta med fyllning är ganska enkelt. Det är istället när det kommer till dekorationen som det blir svårt. Kanske har du helt enkelt inte tålamodet och kunskapen för att göra delikata blommor i sockerpasta och spritsa rosor? Lugn, det finns ett sätt att komma runt problemet. Satsa på en typ av tårtdekoration som du köper färdig. Hos PartyTajm finns både ätbara och icke ätbara dekorationer i mängder av utföranden. Vad sägs om att dekorera tårtan med vackra blommor i sockerpasta och sedan kröna tårtan med en snygg så kallad cake topper? På så sätt behöver du inte vara expert på tårtkonst för att kunna skapa riktigt vackra kreationer åt familj, vänner och bekanta.

Goda tårtfyllningar

För att tårtan ska göra födelsedagsfesten eller dopet till en njutbar upplevelse är det dock viktigt att den tårta du serverar är god också. Därför följer här några tips på goda fyllningar. En enkel fyllning som alltid går hem är att fylla tårtan med klassisk vanilj och syltfyllning. Vill du vara lite mer experimentell kan du istället göra mousser med olika smaker. Goda mousser som passar tillsammans är till exempel vit choklad och passionsfrukt samt choklad och hallon. Är du en godisgris av rang? Satsa då på att göra en variant av favorittårtan på Hisingen, nämligen daimtårta. Daimfyllning gör du enkelt genom att vispa ihop en vaniljvisp som du sedan bryter ned bitar av daim i och fyller tårtan med. Ovanpå tårtan är det snyggt att ringla lite choklad.

På PartyTajm hittar du också mängder av bakredskap som gör det enklare för dig att skapa din tårta, till exempel formar och spritsar.

Vill du göra en enkel men riktigt god och fräsch tårta? Testa då att blanda lemon curd med färskost och grädde. När blandningen är klar kan du vända ned färska bär i den. Denna fyllning passar bra till de flesta tårtbottnar, till exempel sockerkaks- eller marängbotten.

Det kan också vara bra att fundera på vad du eller jubilaren tycker är riktigt gott och sedan fylla tårtan med det. Det mesta går att göra en god tårtfyllning med, till och med saltlakrits.